Hetkes viibimise võlu

Loon mõtteis  kujutlusi, kuidas me koos kulgeme rahus ja harmoonias, mõtlen sellele, pingutan, mõtlen veel ja veel… Lähen ta juurde proovin võita ta tähelepanu, ta  kuulatab ja jälle pöörab pea eemale ja kõnnib minema.

Ju on liiga vara, oleme liiga vähe harjutanud, äkki pole ma oma kehakeeles piisavalt konkreetne ja selge. Ei tea.

Ah, jälle  nii, nagu alati, ta isegi ei vaata mu poole.

Lihtsalt seisan, seisan koos temaga, tema mõnuleb tuules, mina  olen endas pettunud ja ahastuses. Kuidas temani jõuda, kuidas olla tema jaoks atraktiivne  ja paeluv? Kuidas leida temas soov minuga olla?

Virk. Hobune kellega koos on läbi käidud pikk, konarlik ja õpetlik teekond.

Vaba hing, keda ei osta ära maiusega, suru raamidesse jõuga ega alluta vahenditega. Minu kõige suurem õpetaja. Minu südamehobune

Panen silmad kinni, alistun lihtsalt olukorrale… vahet pole, mul pole ju kusagile kiiret, meil on terve maailma aeg. Mõnulen pilve tagant pääsenud päikesekiires, lasen tuulel enda peale puhuda, lasen tal endast läbi minna, kogu kehast- põlvedest, selgroost, rindkerest, oma mõtetest ja ambitsioonidest.
Mingi hetk tuul ei põrkugi vastu ning vaid  olen sellest üks osa, kerge ja tühi, hõljun, naudin, saan tühjaks, peas pole ühtegi mõtet, frustratsioon on kadunud. Mu meel on tühi, keha on tühi, ma lihtsalt olen.
Ma lasen ennast tuulel kanda, astun, astun veel mõne sammu, lihtsalt astun edasi ja ma pole üksi, ta tuleb minuga!
Püsin hetkes ja lihtsalt kulgen.

Ma longin, pea maas, vaevu hingates, jalad rasked ja maaga ühes.

Ta tuleb. Koos minuga. Ise. Vabatahtlikult.
Me kulgeme tuule poolt ülesse keerutatud liivas, tema ja mina.
Mu meel ja keha on tühjad- tühjad  soovidest, emotsioonidest, tahtmisest
Mu meeled on tühjad, ma lihtsalt olen, mul on hea, temal on hea, meil on hea.
Ta tuleb, sest tal on ruumi tulla, ta ei põrku vastu minu tahtmisi.

Ta tuleb, sest ta tahab. Ta mahub ja ta tunneb ennast minu avatud meeles koduselt.

Hetkes viibimine ja olemine võtab maha kõik surve ja pinge, avab ukse ja kutsub hobuse minusse, siia ja praegu.
Ja miski muu enam ei loegi, kui teen endas ruumi, siis on temal võimalik ka tulla ja olla.
Leave a Reply