Õmblemisest ja hobukäsitlusestl…

Mulle väga meeldib masinaga õmmelda, ainult nimeta ja ma olen seda asja teinud!
Arvan, et oskan hästi õmmelda, aga pidevalt on mind aga saatnud probleemid- küll niit ei jookse, küll alumine õmblus jääb liiga nõrk…

Nii juhtus ka hiljuti, kui õmblesin ühte tantsukostüümi ja mitte kuidagi ei saanud niidi tugevust paika. Kuna seda on ka varem palju juhtunud, siis on see pigem tavaline õmblemisega kaasasnev mässamine.

Samal ajal tuli külla sõbranna, kes palus mul masin valmis sättida, et saaksime hakata probleemi otsima.
Kerisin niidi poolile ja panin selle metallümbrisesse, millega niidipool masinasse asetada.
Sõbranna tegi suured silmad ja ütles, et ma teen seda täiesti valesti- masin ei saagi korralikult õmmelda, kui niit valesti peale pandud on!
Mina puiklesin vastu, et see pole valesti, olen ju seda eluaeg nii teinud!
Lõpuks panin niidipooli masinasse tema soovituste järgi ja ma ei suutnud oma silmi uskuda- õmblus tuli perfektne!

Kõigesse siin elus tasub suhtuda avatud meele ja uudishimuga. See, mis minu jaoks täna on õige, ei pruugi seda olla homme. Kõik kogemused on väärtuslikud, isegi need, mis tagantjärgi tunduvad täiesti valed.

See on täiesti igapäevane, et sooritan tegevusi vanade harjumuste järgi, tegelikult läbi mõtlemata, miks nii või naa käitun. Olen seda millalgi/ kusagilt õppinud, aga kuna ise pole osanud teistsugust lahendust otsida, siis arvan, et nii ongi ainuõige.

Täpselt nii on ka hobustega tegelemisel. Olen tegelenud nendega nii kaua, kui ennast mäletan ja käitunud nendega varasemalt nii, nagu arvasin õige olevat.

Varasemast praktikast tean lugematul arvul viise, kuidas hobust abivahendite, jõu ja valuga vajalikesse raamidesse suruda, et kätte saada seda, mida mul just hetkel vaja on. Tol ajal oligi see minu jaoks normaalne käitumine ja igapäevane praktika, sest kõik tegid nii ja muud moodi ma ei osanud.

Ja siis, tänu erinevate asjade kokkulangemisele tutvusin täiesti teistsuguse hobukäsitlusega, mis keeras mu varasema teadmistepagasi hobustest pahupidi.

Täpselt nagu õmblusmasinaga õmblemine- piisab ühest kogemusest mõistmaks, et teistmoodi on ka võimalik ja see mida ma arvasin olevat ainuõige, seda pole!

Leave a Reply